Щоб не були в'ялими та несмачними: секретний інгредієнт, який потрібно додати під час варіння буряків

Автор: Анастасия Березовская

Варіння буряків у багатьох викликає нервовий тик. Це пов'язано з тим, що овоч вариться дуже довго, а якщо його випадково перетримати, то виходить в'ялим і несмачним. Але є лайфхак, який допоможе цього уникнути і насолоджуватися смачною стравою з буряком.

Щоб не були в'ялими та несмачними: секретний інгредієнт, який потрібно додати під час варіння буряків - today.ua

Як правильно варити буряк?

Вибираючи буряк потрібно звернути увагу на його зовнішній вигляд – плід повинен бути без тріщин і зморшок, щільним та без ознак гнилі.

Перед приготуванням овоч потрібно добре вимити від бруду. Чистити його не потрібно, інакше коренеплід втратить свій колір, вийде рідким і зовсім несмачним, а от плодоніжку можна зрізати.

Буряк потрібно класти у холодну воду, а потім ставити на вогонь. Солити воду не потрібно, тому що це негативно вплине на смак овочів.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Соцопитування: що українці збираються робити, якщо війна затягнеться

На початку, коли вода ще холодна, потрібно додати один секретний інгредієнт, який дозволить зберегти колір і щільність буряків - половинку чайної ложки лимонного соку на літр води.

Щоб не були в'ялими та несмачними: секретний інгредієнт, який потрібно додати під час варіння буряків

Деякі господині замість лимона використовують половину чайної ложки оцту на два літри води.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Під час варіння буряків можна також додати чайну ложку цукру на літр води.

Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, як натерти буряк і не забруднити руки - 3 простих лайфхаки.