Варіння буряків у багатьох викликає нервовий тик. Це пов'язано з тим, що овоч вариться дуже довго, а якщо його випадково перетримати, то виходить в'ялим і несмачним. Але є лайфхак, який допоможе цього уникнути і насолоджуватися смачною стравою з буряком.
Як правильно варити буряк?
Вибираючи буряк потрібно звернути увагу на його зовнішній вигляд – плід повинен бути без тріщин і зморшок, щільним та без ознак гнилі.
Перед приготуванням овоч потрібно добре вимити від бруду. Чистити його не потрібно, інакше коренеплід втратить свій колір, вийде рідким і зовсім несмачним, а от плодоніжку можна зрізати.
Буряк потрібно класти у холодну воду, а потім ставити на вогонь. Солити воду не потрібно, тому що це негативно вплине на смак овочів.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
На початку, коли вода ще холодна, потрібно додати один секретний інгредієнт, який дозволить зберегти колір і щільність буряків - половинку чайної ложки лимонного соку на літр води.
Деякі господині замість лимона використовують половину чайної ложки оцту на два літри води.
Під час варіння буряків можна також додати чайну ложку цукру на літр води.
Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, як натерти буряк і не забруднити руки - 3 простих лайфхаки.