Картопляні зрази з грибами – простий рецепт смачної закуски у піст

Автор: Шевченко Лилия

Страви в піст мають бути ситними і поживними, інакше неможливо позбавитися від постійного відчуття голоду. Картопляні зрази з грибами – відмінний варіант обіду в дні Великого посту 2020.

Картопляні зрази з грибами – простий рецепт смачної закуски у піст  - today.ua

Картопляні зрази з грибами: рецепт

Інгредієнти:

  • 6 картоплин
    300 г грибів
    2 цибулини
    1 ст. л. пшеничного борошна
    Рослинна олія
    2 зубчики часнику
    2-3 гілочки свіжої зелені
    Сіль, лавровий лист і перець

Картоплю очистіть від шкірки, наріжте великими шматками. Складіть у каструлю, залийте водою, додайте часник, лавровий лист, перець горошком. Посоліть за смаком і варіть до готовності.

Поки вариться картопля, можна зайнятися начинкою. Свіжі гриби, підійдуть абсолютно будь-які, наріжте тонкою соломкою.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Картопляні зрази з грибами – простий рецепт смачної закуски у піст

Обсмажте гриби на сухій сковороді до повного випаровування рідини. Потім влийте пару ложок рослинної олії, додайте подрібнену цибулю і зелень. Продовжуйте обсмажувати до золотистого кольору. Посоліть і поперчіть за смаком.

Із готової картоплі злийте воду, приберіть спеції, додайте борошно і влийте 2-3 ложки рослинної олії. Добре розімніть масу і перемішайте до однорідності.

З картопляного тіста сформуйте невеликі коржики, в центр кожного покладіть ложку грибної начинки і защипайте края, як пиріжок. Обваляйте в борошні з усіх сторін.

Коли всі зрази будуть підготовлені, обсмажте їх на розігрітій сковороді в невеликій кількості рослинного масла до золотистої скоринки.

Подавайте до столу з овочевими салатами і свіжою зеленню.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Приготуйте також у Великий піст тушковану капусту з чорносливом. Це дуже смачне і ароматне пісне блюдо.

Головне