Що приготувати на Водохреще: гречані млинці та соковита риба в клярі

Автор: Анастасия Березовская

На Водохреща, 19 січня, завершується період новорічних свят. Цього дня на стіл за традицією подають голодну кутю та непарну кількість пісних страв. Ми вирішили розповісти, як приготувати гречані млинці та соковиту рибу в клярі на святковий стіл.

Що приготувати на Водохреще: гречані млинці та соковита риба в клярі - today.ua

Що приготувати на хрещення?

Гречані млинці - рецепт

Складові:

  • 400 мл води
  • 100 г зеленої гречки
  • сіль за смаком
  • рослинна олія

Що приготувати на Водохреще: гречані млинці та соковита риба в клярі

Спосіб приготування:

Популярні зараз

“Податок на Forbes“: доларових мільярдерів хочуть змусити віддати 2% від їхніх статків

В Україні виник дефіцит досвідчених фахівців: названі найбільш затребувані професії

У квітні на виплату пенсій виділено меншу суму коштів, ніж у березні: названо причину скорочення фінансування

Шмигаль зробив заяву щодо подальшого фінансування пенсій та соцвиплат в Україні

  1. Перед приготуванням гречку потрібно залити водою – як мінімум на 4 години, а ще краще на ніч.
  2. Крупу промити та залити 200 мл води.
  3. Через вказаний час перебити гречку прямо з водою у блендері.
  4. Додати ще 200 мл води, сіль, трохи рослинної олії і знову перебити блендером.
  5. Смажити млинці як завжди на сковороді.

Соковита риба в клярі - рецепт

Складові:

  • 1 кг риби (наприклад, товстолобик)
  • 3 ст. л. борошна
  • 1 ч. л. паприки
  • 3 яйця
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • мелений коріандр
  • сушений лимонний базилік
  • рослинна олія

Що приготувати на Водохреще: гречані млинці та соковита риба в клярі

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Спосіб приготування:

  1. Рибу вимити, обсушити паперовими рушниками та розрізати на порції.
  2. Посолити, поперчити, засипати приправами.
  3. У мисці змішати паприку та борошно. В іншій – яйця з сіллю.
  4. Розігріваємо сковороду з олією.
  5. Кожен шматочок риби обвалюємо спочатку у борошні, потім у яйці, обсмажуємо на сковороді з усіх боків до появи золотистої скоринки.
  6. Готову рибу викладаємо на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.

Нагадаємо, ми розповідали, що не можна робити на Водохреща 19 січня, щоб не викликати лиха.