Що приготувати з сиру, у якого закінчується термін придатності - ароматний кекс із родзинками за 30 хвилин

Автор: Анастасия Березовская

Якщо в холодильнику залежався сир, вживати який в чистому вигляді ви боїтеся, то можна пустити його на випічку. Цей продукт стане чудовою основою для сирного кексу з родзинками. На його приготування знадобиться лише 30 хвилин.

Що приготувати з сиру, у якого закінчується термін придатності - ароматний кекс із родзинками за 30 хвилин - today.ua

Сирний кекс з родзинками – рецепт

За пару годин до приготування з холодильника слід дістати вершкове масло, сир і яйця, щоб вони були кімнатної температури.

Складові:

  • 2 яйця
  • 140 г сиру
  • 200 г борошна
  • 80 г вершкового масла
  • 100 родзинок
  • Цедра половини лимона
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 160 г цукру
  • Дрібка солі

Що приготувати з сиру, у якого закінчується термін придатності - ароматний кекс із родзинками за 30 хвилин

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Родзинки на 10 хвилин заливаємо окропом. Промиваємо під проточною водою та висушуємо рушником.
  2. Натираємо цедру половинки лимона, додаємо цукор і перемішуємо.
  3. Борошно змішуємо із сіллю та розпушувачем.
  4. Розм'якшене вершкове масло збиваємо міксером приблизно 5 хвилин. Додаємо цукор з лимонною цедрою та перебиваємо ще пару хвилин.
  5. Додаємо по одному яйцю і продовжуємо збивати приблизно по 2 хвилини після кожного вбитого яйця.
  6. Додаємо сир і продовжуємо збивати ще хвилину.
  7. До готового тіста додаємо борошно і добре перемішуємо. Додаємо родзинки та знову перемішуємо.
  8. Форму застеляємо пергаментним папером або змащуємо олією. Виливаємо тісто і розрівнюємо лопаткою.
  9. Випікаємо протягом 15 хвилин у розігрітій до 170 градусів духовці.
  10. Даємо трохи охолонути, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Готово! Смачного!

Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, як перевірити сир на натуральність у домашніх умовах: прості способи.

Головне