Чим зайнятися на карантині? Правильно, відточувати свої кулінарні здібності. Зловживати, звичайно, не варто, але замінити домашньою випічкою шкідливу покупну, просто необхідно. Приготуйте швидкі пиріжки з вишнями та яблуками, а потім влаштуйте затишне сімейне чаювання.
Швидкі пиріжки з вишнею та яблуками: рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
- 200 г сиру
2 яйця
250 г борошна
2 ст. л. цукру
1 ч. л. розпушувача
0,5 ч. л. солі
1 ст. л. рослинної олії
Вишнева Начинка:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 200 г замороженої вишні
50 г цукру
2 ст. л. води
1 ч. л. крохмалю
Яблучна Начинка:
- 2 яблука
1 яйце
2 ст. л. цукру
Щіпка кориці
Спосіб приготування:
Вишню скласти в невелику каструльку, додати цукор і поставити на вогонь. Постійно помішуючи на мінімальному вогні ягоди розморозити.
Окремо змішати 1 ч. л. крохмалю і 2 ст. л. води. Повинна вийти рідина без грудочок. Влити суміш до розмороженої вишні і перемішати. Проварити ще пару хвилин до загустіння соку і зняти з вогню. Дати вишневій начинці повністю охолонути.
Для приготування яблучної начинки, необхідно вимити два яблука. Розрізати кожен фрукт навпіл, видалити серцевину. Потім нарізати яблука невеликими скибочками.
Сковороду з вершковим маслом, поставити на середній вогонь. Коли масло розтане, всипати яблука, а вогонь збільшити до максимального, обсмажувати помішуючи кілька хвилин. Додати цукор і корицю. Перемішати, смажити ще 1-2 хвилини і зняти з плити.
Тісто для швидких пиріжків готується за лічені хвилини. Для цього сир, яйця, цукор і сіль слід змішати до однорідності за допомогою міксера або виделки.
Окремо змішати борошно з розпушувачем, а потім просіяти через сито в сирно-яєчну суміш. Замісити тісто, в процесі замісу влити рослинну олію.
Має вийти м'яке, еластичне і злегка липке тісто.
Працювати з тістом треба, постійно посипаючи стіл, качалку і руки борошном. Відокремити половину тіста і розкачати великий корж, за допомогою чашки вирізати кружечки. У середину кожного кружка покласти по 2 ч. л. начинки.
Другу частину тіста теж розкачати і вирізати кружечки. На кожному зробити невеликі хрестоподібні надрізи в центрі. Отриманими заготовками накрити коржики з начинкою і ретельно защипнути виделкою края.
Скласти пиріжки з вишнею і з яблуками на змащене олією деко. Кожну заготовку обмазати розтопленим вершковим маслом. Випікати при температурі 180 градусів Цельсія протягом 15 хвилин.
Приємного чаювання!
Пропонуємо також до Великодня 2020 приготувати сирну паску з маком і лимонною цедрою. У вас вийде дуже смачне святкове блюдо.