Макова паска з лимонною цедрою: оригінальний рецепт святкової випічки

Автор: Лобанова Єлизавета

Великдень уже не за горами, а значить, саме час підібрати рецепт пасок до столу. Можливо, в цьому році вам захочеться спробувати щось новеньке й оригінальне. Ідей для святкової випічки в Інтернеті не злічити. Паска з цукатами і шоколадом, сушеними ягодами і медом, дієтичні паски з сиром і горіхами. Все на ваш смак і бюджет.

Макова паска з лимонною цедрою: оригінальний рецепт святкової випічки  - today.ua

Якщо класичний рецепт великодніх пасок вас не надихає, пропонуємо вам спробувати приготувати паску з маком і лимонною цедрою... Ваші близькі будуть приємно здивовані, побачивши на святковому столі таку смакоту.

Рецепт макової паски з лимонною цедрою і цукатами

Інгредієнти:

  • Борошно 250 гр;
  • Цукровий пісок 100 гр.;
  • Молоко 100 гр.;
  • Сухі дріжджі 5 гр.;
  • Вершкове масло 100 гр.;
  • 1 яйце;
  • 1 жовток;
  • Родзинки 25 гр.;
  • Цукати 150 гр.;
  • Ванільний цукор 1 ч. л.;
  • Мак 1 ст. л.;
  • Цедра одного лимона.

Для глазурі:

  • 1 білок;
  • цукрова пудра 150 гр.;
  • лимонний сік 1 ч. л.

Макова паска з лимонною цедрою: оригінальний рецепт святкової випічки

Готуємо опару для пасок. Для цього розводимо дріжджі в теплому молоці, додаємо дрібку цукру і 2 столові ложки борошна. Ставимо все в тепле місце на півгодини.

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Змішуємо в мисці борошно, яйце, жовток, цукровий пісок і трохи ваніліну. Додаємо до цієї суміші опару і місимо наше тісто для пасок.

Додаємо в тісто розм'якшений маргарин і продовжуємо місити. Потім ще раз ставимо тісто в тепле місце, щоб воно добре підійшло.

Коли тісто підніметься, додайте в нього родзинки, цукати, цедру лимона і мак. Ще раз гарненько вимісіть.

Форми для пасок наповнюємо тістом на 1/4 і залишаємо в теплому місці. Як тільки тісто підніметься до країв, поставте макові пасочки у вже підігріту духовку на 180 градусів і випікайте 40 хвилин.

Поки печуться паски, давайте приготуємо глазур для прикраси. Для цього збивайте сік лимона з яєчним білком, додаючи потроху цукрову пудру. Коли паски охолонуть, нанесіть на них глазур і за бажанням прикрасьте маршмеллоу.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Паски з маком готові! Смачного вам і благословенного Великодня!

Раніше ми пропонували до вашої уваги рецепт сирної паски з сухофруктами.