Ліниві вареники готуються гранично просто і швидко. Їх можна заготовити та заморозити, щоб у разі непередбаченої ситуації, як, наприклад, відключення світла, нагріти воду та приготувати сніданок, обід чи вечерю для всієї родини. Найдовше готується гарбуз, який потрібно запекти в духовці, проте в іншому випадку, його можна замінити на звичайну сметану або варення.
Ліниві вареники – рецепт
Складові:
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
- 500 г сиру
- 2 ст. л. цукру
- 250 г борошна
- Яйце
- Дрібка солі
- Вершкове масло на смак
- 100 г гарбуза
- 50 мл вершків
- Цукор на смак
Спосіб приготування:
- Сир розминаємо виделкою, додаємо яйце, сіль та цукор, добре перемішуємо.
- Просіюємо борошно і додаємо до сиру, замішуємо круте тісто.
- З тіста формуємо тонку ковбаску, нарізаємо невеликими шматочками.
- Ставимо воду на вогонь, доводимо до кипіння, трохи підсолюємо і відправляємо до неї ліниві вареники. Після того, як вони спливуть, даємо їм ще поваритися 3-4 хвилини.
- Виловлюємо вареники шумівкою, перекладаємо у блюдо і додаємо шматочок вершкового масла.
- Для соусу потрібно запекти гарбуз у духовці, дати трохи охолонути, перебити в блендері, додати цукор та вершки.
- Подаємо теплі ліниві вареники з гарбузовим соусом. Або зі сметаною, медом чи варенням.
Готово! Смачного.
Нагадаємо, стало відомо, навіщо додавати в гречку соду при варінні. Досвідчені господарки поділилися лайфхаком.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal