Борщ Тараса Шевченка: рецепт першої страви, яку любив Кобзар

Автор: Леся Ловіцька

Сьогодні, 9 березня, виповнилось 209 років від дня народження Тараса Шевченка. Видатний поет та художник вшановував українські традиції та обожнював борщ. Стало відомо, який рецепт був найулюбленішим у Кобзаря.

Борщ Тараса Шевченка: рецепт першої страви, яку любив Кобзар - today.ua

Відомий кулінар та блогер Євген Клопотенко поділився оригінальним рецептом борщу, який дуже подобався Тарасу Шевченку. Виявляється, літератор віддав перевагу одеському борщу – з карасями.

Інгредієнти:

  • 6 невеликих карасів;
  • соняшникова олія;
  • 1 ст. л. борошна;
  • крупний буряк;
  • цибулина;
  • 4 картоплини;
  • морква;
  • 200 г капусти;
  • 200 мл томатного соку;
  • сіль та спеції за смаком;
  • лавровий лист.

Спочатку потрібно почистити та добре промити рибу. Обсушіть її паперовим рушником і запануйте в борошні. Карасі треба посмажити на олії – до золотистої скоринки.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Потім слід почистити овочі. Цибулю наріжте кубиком, відправте на сковорідку, а моркву з буряком натріть на тертці, після чого додайте до цибулі. Влийте томатний сік і протушкуйте кілька хвилин. Додайте 150 мл води та протушкуйте ще 10 хвилин.

Картоплю потрібно нарізати невеликими кубиками, викласти в каструлю та залити двома літрами води. Посоліть та варіть 20 хвилин.

Борщ Тараса Шевченка: рецепт першої страви, яку любив Кобзар

Капусту наріжте і додайте до картоплі. Коли вона провариться протягом 10 хвилин, потрібно додати засмажку, спеції, лавровий лист і залиште борщ нудитися протягом 5 хвилин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Наприкінці приготування потрібно покласти в каструлю смажених карасів і проварити кілька хвилин під кришкою. Смачного!

Нагадаємо про три інгредієнти, які допоможуть зберегти яскраво-червоний колір борщу.

Головне