У світі багато рецептів приготування борщу – з м'ясом, грибами та вегетаріанські. Однак не завжди він виходить вдалим навіть при умові повного набору якісних продуктів. Є шість інгредієнтів, які покращать смак, колір та аромат традиційної національної страви.
Більшість українських господарок знає, як готувати борщ – і кожна має свій перевірений рецепт. Відомо, що він виходить більш насиченим та ситним на м'ясному бульйоні. Але часто борщ не має того гарного яскраво-червоного кольору, як у ресторані. Еталонного смаку та відтінку страви можна досягти, якщо правильно підготувати засмажку.
Насамперед відправте відварюватися м'ясо і квасолю разом з лавровим листом. Через півгодини час додавати картоплю, нарізану на шматочки потрібного розміру. І поки вариться бульйон потрібно зробити овочеву засмажку.
Візьміть цибулину, солодку моркву та буряк. Наріжте цибулю кубиком і обсмажте на олії до прозорості. Додайте натерту на великій тертці моркву. Коли вони підрум'яняться, потрібно додати буряк, а ще через дві хвилини – чайну ложку цукру. Він допоможе овочам трохи карамелізуватись.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Обсмажуйте овочі, а коли вони вже дійдуть до готовності, додайте склянку томатного соку та трохи води. Після того, як засмажка буде готова, додайте ще один інгредієнт – столову ложку оцту. Він допоможе майбутньому борщу набути червоного кольору.
Але головний секрет надзвичайно смачного борщу – у спеціальних овочевих кубиках, які використовують досвідчені кулінари. Щоб зробити їх, потрібно пропустити через м'ясорубку солодкий болгарський перець різних відтінків, часник та перець чилі. З'єднайте овочі, добре перемішайте та заморозьте в ємності для льоду.
Коли готуєте суп або борщ, просто додайте 1-2 таких кубики в бульйон - і страва набуде нових смакових відтінків.
Ще одна фішка, яку знають кухарі – це час додавання засмажки до бульйону. Це потрібно зробити за 5-10 хвилин до готовності борщу, коли капуста вже буде готова. Зажарка повинна повністю приготуватися у сковороді, а не довго варитися разом із м'ясом та іншими інгредієнтами.
Додайте до борщу в кінці варіння дрібно нарізану зелень і подавайте його зі сметаною. Смачного!
Нагадаємо, скільки коштують продукти для борщу – страва подорожчала на 52%.