Бограч: рецепт дивовижного угорського гуляшу по-закарпатськи

Автор: Леся Ловіцька

Бограч – традиційна страва угорської кухні, яка стала одним із символів Закарпаття. Більшість туристів пробували це частування, яке мало кого залишить байдужим. Спробуйте приготувати його за простим рецептом.

Бограч: рецепт дивовижного угорського гуляшу по-закарпатськи - today.ua

Є багато рецептів прославленого бограча. Але у цій першій страві обов'язково має бути багато м'яса, паприки та гострого соусу. Смак пряний та оригінальний, який надовго залишається в пам'яті.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 500 г яловичини;
  • 500 г свинячої шиї;
  • 150 г сала;
  • 3 цибулини;
  • 500 г картоплі;
  • 3 ст. л. солодкої паприки;
  • копчена паприка за смаком;
  • 2 болгарські перці;
  • 5 помідорів;
  • дві моркви;
  • 1 ст. л. кмину;
  • сіль, перець чилі за смаком;
  • часник;
  • зелень.

Спочатку потрібно підсмажити сало, щоб утворилися шкварки. Додайте нарізану цибулю і обсмажте її до золотистого кольору. Додайте солодку паприку, яка має увібрати жир.

Популярні зараз

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Аналітики повідомили, як зміняться ціни на продукти харчування в Україні

Покладіть у каструлю м'ясо, нарізане невеликими шматочками. Тушкуйте близько 20 хвилин, а потім додайте картоплю та моркву, нарізані середніми шматочками. Налийте трохи води і готуйте близько 30 хвилин.

Бограч: рецепт дивовижного угорського гуляшу по-закарпатськи

Солодкі перці та помідори наріжте крупно, а часник – дрібно. Додайте їх у каструлю та перемішайте. Долийте трохи води, перцю чилі, копченої паприки та кмину. Бограч не повинен бути надто густим чи рідким.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Страву потрібно тушкувати, доки м'ясо не стане м'яким. Посоліть в кінці, додайте зелень. Традиційний бограч виходить дуже гострим, проте далеко не всі люблять такий пікантний смак.

Нагадаємо, як приготувати деруни по-закарпатськи, популярної української страви з начинкою.

Головне