Млинці “Павутинка“: як приготувати апетитний десерт з шоколадним візерунком на сніданок

Автор: Леся Ловіцька

Тонкі, ароматні та смачні млинці – один із сніданків, які не набридають. Їх можна приготувати солодкими та солоними. Спробуйте порадувати себе та близьких млинцями "Павутинка" – з апетитним шоколадним візерунком. Вони чудово поєднуються з кавою, какао та чаєм.

Млинці “Павутинка“: як приготувати апетитний десерт з шоколадним візерунком на сніданок - today.ua

Такі млинці можуть стати як повсякденною, так і святковою стравою. Вони будуть відмінною основою для святкового торта – з різноманітними начинками.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 6 яєць;
  • 600 мл молока;
  • 250 мл гарячої води;
  • 250 г пшеничного борошна;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 30 г вершкового масла;
  • 40 мл рафінованої олії;
  • 35 г какао.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Що чекає на українців, які не оновили дані в ТЦК: роз'яснення адвоката

Млинці "Павутинка" готуються максимально просто. Спочатку потрібно збити яйця з цукром, додати сіль, а потім гарячу воду та молоко. Додайте просіяне борошно, розпушувач і знову перемішайте. У готове тісто влийте олію і розмішайте. Важливо, щоб у тесті не було грудочок.

Потім потрібно розтопити вершкове масло. Його вводять у тісто в останню чергу. Частину тіста потрібно вилити в окрему ємність та додати туди какао.

Для млинців ідеально підійде сковорода з антипригарним покриттям. Розігрійте її, вилийте ложкою шоколадне тісто у формі візерунка - павутинки, трохи просмажте, а потім вилийте порцію звичайного тіста.

Млинці “Павутинка“: як приготувати апетитний десерт з шоколадним візерунком на сніданок

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Млинці смажаться до золотистої скоринки з обох боків. Подавайте їх зі сметаною, вершками, варенням або свіжими фруктами та ягодами. Смачного!

Нагадаємо, який секретний інгредієнт допоможе приготувати максимально тонкі та ніжні млинці.