Млинці як у ресторані: секретний інгредієнт допоможе зробити їх тонкими та ніжними

Автор: Леся Ловіцька

Млинці складно зіпсувати, вони готуються із найдоступніших інгредієнтів за простим рецептом. Але у багатьох господинь вироби виходять дуже щільними. Не всі знають, як зробити так, щоб млинці були тонкими та ніжними, як мереживо. Секрет – в особливому інгредієнті, який потрібно додати у тісто.

Млинці як у ресторані: секретний інгредієнт допоможе зробити їх тонкими та ніжними - today.ua

Щоб зробити млинці як у ресторані, молоко не повинно бути надто холодним – його потрібно трохи підігріти. Яйця потрібно обирати тільки свіжі, а борошно – обов'язково просіяне. У тісто обов'язково потрібно додати окріп.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 200 г борошна;
  • 350 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 200 мл окропу;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 50 г цукру;
  • пакетик ванільного цукру;
  • 25 мл олії.

Яйця потрібно збити з цукром, додати щіпку солі і перемішати віночком. Молоко вливайте потрошки, продовжуючи змішувати компоненти. Поступово вводьте просіяне борошно, щоб у тісті не утворилися грудочки.

Популярні зараз

ПриватБанк назвав причину затримки виплати пенсій українців: як отримати гроші

У США оцінили підготовку РФ до ядерного удару по Україні

Українські біженці у Німеччині відмовляються від роботи, - Bild

Названо країни ЄС, які відправлять представників на інавгурацію Путіна

Коли тісто набуде однорідної консистенції, влийте в нього окріп, швидко змішуючи його з рештою інгредієнтів. В кінці потрібно влити олію і знову перемішати. У результаті тісто має вийти досить рідким. Не варто перейматися тим, що це помилка, саме так і має бути, тому додавати більше борошна не потрібно.

Млинці як у ресторані: секретний інгредієнт допоможе зробити їх тонкими та ніжними

Залишіть тісто на 20-30 хвилин, щоб воно відпочило. Потім можна приступати до смаження млинців. Краще використовувати сковороду з антипригарним покриттям, яку потрібно змастити олією.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Розподіляйте тісто рівномірно по поверхні сковороди, після чого переверніть млинець на інший бік. Вироби виходять золотистими та тоненькими. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати млинці по-грецьки.