Хто відмовиться від порції апетитних сирників на сніданок? Багато хто не вживає яйця та цукор. Рум'яні та ніжні вироби можна приготувати без цих інгредієнтів.
Сирники часто виходять занадто забитими та важкими, хоча в еталонному варіанті вони повинні бути повітряними та буквально танути у роті. Спробуйте рецепт, в якому немає яєць та цукру. Вам знадобляться:
- жирний кисломолочний сир (5% або 9%) – 0,5 кг;
- 2 ст. л. борошна;
- 1 банан;
- дрібка солі;
- ваніль;
- олія для смаження.
Сир потрібно перебити у блендері разом із бананом до однорідності. Додайте сіль, ваніль та борошно, після чого масу треба добре вимішати. Борошна може знадобитися трохи більше – це залежатиме від консистенції сиру. Якщо він вологий – додайте 3-4 ложки.
Намочіть руки водою та сформуйте сирники. Їх потрібно викласти на поверхню, присипану борошном.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Краще використовувати сковороду з антипригарним покриттям. Налийте олію, розігрійте, а потім викладайте сирники. Обсмажуйте їх до золотистої скоринки на маленькому вогні. Переверніть на інший бік і накрийте кришкою сковороду, щоб сирники добре пропеклися всередині.
Готові вироби слід викласти на тарілку з паперовим рушником – щоб прибрати зайвий жир. Подавайте сирники зі сметаною, варенням, джемом, медом чи фруктами. Смачного!
Багато хто не їсть сирники, бо смажене шкідливе для здоров'я. Спробуйте приготувати їх у духовці – лише за 20 хвилин.