На сьогоднішній час не завадило б навчитися готувати страви, які можна приготувати навіть без світла. Бутерброди зварганити ми, звичайно, вміємо, а ось щось цікавіше навряд. Пропонуємо спробувати торт без випічки - це не простий десерт із вафельних коржів та згущеного молока, в ньому є секретний інгредієнт.
Вафельний торт - рецепт
Складові:
- 8 вафельних коржів
- 450 г вареного згущеного молока
- 100 г чорного шоколаду
- 200 г горіхів
- 200 г хрумкого печива типу крекерів або Марії
Спосіб приготування:
- Горіхи обсмажити на сухій сковороді та подрібнити.
- Печиво подрібніть на шматочки.
- Шоколад натерти на тертці, змішати з горіхами та печивом, і додати 350 г згущеного молока - перемішати.
- Нижній вафельний корж змащуємо згущеним молоком, зверху кладемо ще один і викладаємо на нього начинку з горіхів, шоколаду, печива і згущеного молока. Якщо начинка не пристає до коржа, то основу спочатку можна змастити тонким шаром згущеного молока, а потім викласти начинку.
- У такий спосіб змащуємо коржі до останнього.
- Верхній шар залишаємо чистим, зверху застеляємо пергаментним папером, ставимо тарілку та півлітрову банку з водою або варенням. У такому стані під пресом прибираємо торт на 40-60 хвилин у холодильник.
- Після закінчення часу верхній шар вафельного торта змащуємо або згущеним молоком або начинкою і даємо йому ще постояти приблизно 15 хвилин.
Готово. Смачного!
Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, який сир обрати для сирників, щоб вони не розпадалися і були пишними. Вони розкрили основні секрети приготування страви.