Today.ua

Бананові мафіни – рецепт ніжних кексів нашвидкуруч

Смачну і ароматну випічку до чаю можна приготувати буквально за півгодини. Бананові мафіни – один з найпопулярніших в світі десертів.

Бананові мафіни: покроковий рецепт

Інгредієнти:

1. Пшеничне борошно змішати з содою і сіллю. Просіяти в глибоку миску. Перемішати.

2. Стиглі і солодкі банани очистити від шкірки, м'якоть розім'яти виделкою.

3. До бананового пюре додати яйце, рослинну олію і ванільний цукор. Ретельно перемішати виделкою.

4. Невеликими порціями додати борошно з содою і сіллю до бананово-яєчної маси. Перемішати до однорідного стану без грудок.

5. Підготувати формочки для мафінів. Якщо вони металеві, то кожну змастити рослинною олією і посипати борошном. Силіконові форми змащувати не потрібно.

6. Тісто розкласти по формах, заповнюючи на три чверті.

7. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько півгодини.

8. Готові бананові мафіни охолодити, вийняти з формочок, посипати цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Ще один чудовий варіант простого, але запаморочливо смачного десерту – торт «Рафаелло» без випічки, можна легко приготувати вдома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ