Під час карантину недостатньо просто сидіти вдома, потрібно ще й зміцнювати своє здоров'я. У цьому вам допоможуть фізичні навантаження і, звичайно ж, правильне харчування. Що їсти, щоб зміцнити імунітет проти COVID-19?
1. Компоти та чаї з лікарських трав
Пийте достатньо рідини. Це може бути чиста вода, а також трав'яні настої і компоти. Такі напої стануть чудовим джерелом вітамінів, нормалізують водний баланс в організмі і добре вгамують спрагу.
2. Бджолиний мед
Мед – джерело величезної кількості корисних вітамінів і мікроелементів. Також продукт має бактерицидну, протигрибкову, антивірусну та імуномодулюючу дію.
3. Кисломолочні продукти
Кефір, йогурт, ряжанка нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту, зміцнюють імунний захист, нівелюють прояви ГРВІ: знижують температуру тіла, поліпшують дихання при закладеності носа.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
4. Свіжі фрукти та овочі
Як можна більше їжте самих різних свіжих овочів і фруктів під час карантину. Це допоможе підтримувати себе в хорошій фізичній формі і вбереже від різних хвороботворних мікроорганізмів.
5. Квашена капуста
Салат з квашеної капусти з крапелькою рослинної олії позбавить від будь-яких проблем з кишківником. Ферментована капуста багата вітаміном С – головним помічником у боротьбі з вірусними та іншими інфекціями.
6. Цибуля і часник
Що б там не говорили, але користь цибулі і часнику у захисті від сезонних ГРВІ та грипу складно переоцінити. Зловживати, звичайно, не варто, достатньо 1 зубчика часнику або часточки лука в день, щоб запобігти потраплянню інфекції в організм.
7. Кістковий бульйон
Активізує роботу білих кров'яних тілець, знімає запалення, знижує обсяг слизу в носоглотці, володіє загальнозміцнюючим ефектом.
8. Морська риба
Дефіцит вітаміну D в організмі важливо покривати з допомогою відповідних продуктів. Морська риба в даному випадку – чудовий варіант.
9. Пряна зелень
Кріп, петрушка, кінза підвищують опірність організму інфекціям. Їх можна додавати в салати зі свіжих овочів, щоб отримати максимум користі.
10. Корінь імбиру
Ароматний корінь імбиру посилює імунну відповідь організму на зовнішні подразники у вигляді вірусів, грибків і бактерій.
11. Куркума
Зміцнює захисні сили організму, руйнує шкідливий холестерин, виступає в ролі натурального антибіотика.
Відзначимо, що деякі лікарські трави допомагають зміцнити імунітет проти коронавіруса. Які настої вживати під час карантину?