Today.ua

Росія відмовилася від зустрічі Тристоронньої групи з приводу агресії в Азовському морі

Росія відмовилася від участі у позачерговій скайп-зустрічі представників Тристоронньої контактної групи, де Україна просила розглянути агресію РФ в Азовському морі та захоплення моряків. Про це повідомила представниця України у переговорах ТКГ Ірина Геращенко.

"Українська сторона спільно з ОБСЄ ініціювала зустріч ТКГ у скайп-режимі. Ми наполягали на проведенні позачергової зустрічі у скайпі, щоб обговорити кричущий факт агресії РФ проти територіальної цілісності України в Азово-Керченській акваторії, та негайного звільнення українських військовополонених моряків і повернення Україні незаконно захоплених суден, розблокування навігації для українських та іноземних суден в Азові, деескалації напруженості, створеної агресивними і провокаційними діями РФ", - повідомила Геращенко.

Російська сторона від такої зустрічі відмовилася. За словами Геращенко, це вже друга поспіль відмова Росії сідати за стіл переговорів щодо українського питання.

Нагадаємо, зранку 25 листопада російське судно протаранило рейдовий український буксир, який планово вийшов з порту Одеси до порту Маріуполя. Такі дії Росії Петро Порошенко вважає агресивним наміром приєднати до РФ ще частину української території. 

Раніше повідомлялося, що Європейський союз ухвалив декларацію стосовно конфлікту в Азовському морі та Керченській протоці, в якій висловив свої "найсерйозніші занепокоєння" та повідомив про повну підтримку суверенітету України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ