Різдвяний кекс: легкий рецепт для початківців

Автор: Міхєєнко Наталія

Різдвяний кекс - це знамените на весь світ блюдо. Чернігівський кондитер Валентина Верьовкіна поділилася легким рецептом десерту "Данді". Випікати його можна вже зараз. Готовий кекс повинен дозрівати мінімум три тижні.

Різдвяний кекс: легкий рецепт для початківців  - today.ua

Кекс "Данді" ароматний і смачний, вперше його виготовили в XIX столітті в Шотландії. Він містить дуже багато сухофруктів, попередньо замочених в ромі або коньяку. Після приготування різдвяний кекс загортають у пергамент або фольгу і залишають дозрівати, для того щоб він наситився ароматами і став ще смачніше.

Різдвяний кекс "Данді"

Для кексу знадобиться: 200 г вершкового масла, 200 г цукру, 4 яйця, 250 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 50 г подрібненого в крихту сирого мигдалю, 200 г очищених горіхів: мигдаль, фундук, кешью.

Для прикраси: сухофрукти та цукати - 500 г (200 г сушеної журавлини, 100 г цукатів, по 100 г світлого і темного ізюму), 100 г темного рому.

Популярні зараз

Померла актриса Тері Гарр, відома ролями у серіалі “Друзі“ та фільмі “Тутсі“

У сервісних центрах МВС стане більше екзаменаторів із практичного іспиту на отримання водійських прав

Олена Зеленська розповіла про знайомство та початок відносин з майбутнім президентом України

У Польщі виник дефіцит працівників: названо вакансії та зарплати для українських біженців

Всі сухофрукти промити, просушити паперовим рушником, скласти в літрову банку, утрамбувати і залити алкоголем, поставити в темне місце і залишити на три дні, щоб фрукти стали "п'яними».

Спосіб приготування: вершкове масло 82% жирності (кімнатної температури) збити з цукром близько 2-3 хвилин. По одному додати яйця (кімнатної температури), не перестаючи збивати. Просіваємо борошно з розпушувачем і подрібненим мигдалем, додаємо в яєчну масу і ніжно перемішуємо. Додаємо приготовані сухофрукти і ще раз перемішуємо.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Форму змастити вершковим маслом і злегка присипати борошном. Перекласти в неї тісто. Зверху прикрасити очищеним мигдалем або міксом горіхів. Випікати в розігрітій до 160 градусів духовці 70-80 хвилин (перевіряємо готовність зубочисткою). Хвилин за 15 до кінця випічки треба накрити кекс фольгою. Дістати кекс з духовки. Залишити на 10-15 хвилин у формі. Потім дістати і даємо повністю охолонути. Загорнути кекс в пергамент, потім — у харчову плівку і прибрати в прохолодне місце (але не холодильник) на три-чотири тижні.

Раніше Today.ua поділився легким рецептом печива до Нового року.