Today.ua

Рева пояснив, кому на окупованих територіях не варто платити пенсії

Декілька тижнів тому до міністра соціальної політики Андрія Реви звернулися журналісти компанії ВВС з проханням про розмову з приводу ситуації із соціальними виплатами на тимчасово окупованих територіях України. Позиція, яку представила журналіст, полягала в тому, що нібито уряд України є головним винуватцем страждань людей на окупованій території і що країна, яка прагне в ЄС, не може так чинити зі своїми громадянами. Про це у Фейсбуці написав Андрій Рева.

Андрій Рева зазначив, що справжньою причиною страждань людей на окупованих територіях є російська окупація, адже проблеми із соцвиплатами існують лише там, де уряд не контролює ситуацію.

У сюжеті ВВС із півгодинного інтерв'ю в сюжеті була використана лише одна фраза, яку авторка використала як ілюстрацію особистого ставлення чиновника до всіх без винятку громадян України, які проживають на окупованих територіях.

"Той, хто хоче отримувати дві пенсії - там і тут, нехай потерплять. Мені їх не шкода абсолютно, чесно скажу. Мені шкода тих солдатів і офіцерів з сім'ями, які вбиті там через цих мразей", - сказав Андрій Рева у розмові з ВВС.

Міністр пояснив, що вважає обов'язком уряду допомогу мешканцям окупованих територій в отриманні соціальних виплат, включаючи пенсії й усі громадяни України, хто проживає там, отримують пенсійні виплати за особистим зверненням на території, підконтрольній уряду.

"Особисто я вважаю, що тим громадянам України, хто зі зброєю в руках воює проти власної країни, убиває наших солдат і офіцерів, платити пенсії неприпустимо", - наголосив Рева, який зазначив, що саме їх вважає негідниками, що поставили себе за межі правового поля.

Також Рева вважаю негідниками співгромадян, хто заради подвійної пенсії сприяв окупації української землі, а тепер очікує на отримання російського паспорта разом з подвійною пенсійною виплатою.

Міністр висловив переконання, що українська влада має здійснювати диференційований підхід до своїх громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях й заручникам ситуації необхідно надавати максимальну підтримку і захист з боку держави, а негідникам, які свідомо допомагають окупантам - необхідно продемонструвати силу Закону.

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики Андрій Рева розкритикував виплату пенсії українцям, що проживають за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ