Пиріжки з капустою без дріжджів: простий рецепт смачної страви

Автор: Оксана Житнюк

Пиріжки з капустою - страва, яку люблять і діти, і дорослі. Сьогодні ми розповімо простий рецепт пиріжків із капустою без дріжджів.

Пиріжки з капустою без дріжджів: простий рецепт смачної страви - today.ua

Вам знадобляться наступні інгредієнти для начинки:

  • капуста - 200 г;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;
  • морква - 1 шт.,
  • томатна паста - 1 ст. л.;
  • цукор - 1 щіпка;
  • вода - 40 мл
  • сіль, перець - за смаком.

Для тіста знадобляться такі інгредієнти:

  • кефір - 170 мл;
  • борошно - 260 г;
  • яйце - половина;
  • сіль - 2/3 ч. л.;
  • цукор - 2/3 ст. л.;
  • сода 2/3 ч. л.;
  • рослинна олія - ​​30 мл.

Спочатку треба приготувати начинку. Цибулю наріжте невеликими кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Нашинкуйте капусту тонкою соломкою.

Популярні зараз

Більше половини українських АЗС недоливають автогаз: результати дослідження

Залужний озвучив втрати ЗСУ у війні та допустив мобілізацію жінок

Австралія передасть Україні 49 танків M1 Abram

Українці не помітили підвищення пенсій через інфляцію, - Гетманцев

Додайте на сковородку олію та починайте обсмажувати цибулю до напівпрозорості. Додайте моркву і капусту, потім - спеції. Обсмажуйте ще декілька хвилин, а тоді додайте томатну пасту, цукор і 40 мл води.

Накрийте кришкою і тушкуйте овочеву суміш на повільному вогні до готовності, періодично помішуючи. Далі начинка для пиріжків має охолонути.

Щоб приготувати тісто, спочатку просійте борошно, а потім додайте соду. Ретельно перемішайте, щоб сода розподілилася рівномірно.

В теплий кефір додайте сіль, цукор, половину яйця і 10 мл олії. Поступово всипайте борошно, замішуйте тісто - воно повинно вийти м'яким і трохи липким. В кінці влийте олію, що залишилася.

Розділіть тісто на шматочки та починайте ліпити пиріжки. З цього набору продуктів має вийти 8 штук.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Обсмажуйте пиріжки в рослинній олії на сковорідці.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати домашній хліб в духовці.