Продукти, які руйнують щитовидку: медики оголосили повний список

Автор: Лобанова Єлизавета

На стан наших органів найбільшою мірою впливає режим харчування. Деякі продукти можуть погіршувати перебіг багатьох хвороб і шкодити нам, поки ми самі цього не підозрюємо. Дуже важливим органом є підшлункова залоза, однак, не всі стежать за її станом, а коли починаються серйозні проблеми, то вже доводиться пити гормони. Медики назвали продукти, які фактично руйнують щитовидку, тому якщо ви не хочете найближчим часом опинитися на прийомі у гастроентеролога, тоді вже сьогодні перегляньте свій раціон.

Продукти, які руйнують щитовидку: медики оголосили повний список  - today.ua

Водорості і морська капуста

У водоростях міститься велика кількість йоду, який нам дуже необхідний, а джерел його наявності не так вже й багато. При гіпертиреозі, коли гормони щитовидки досягають верхньої межі норми, від водоростей варто відмовитися, щоб уникнути гіперактивності залози.

Риба

Йдеться не про всю рибу, а тільки про тунця і скумбрію. У цих сортах риби міститься велика кількість ртуті, яку поглинає і накопичує щитовидна залоза. Вживання такої риби збільшує ризик виникнення тиреоїдиту, хвороби, при якій імунна система атакує щитовидну залозу, прискорюючи її руйнування.

Капуста

У капусті містяться специфічні речовини, які впливають на здатність щитовидки переробляти йод. Мається на увазі свіжа капуста. У будь-якому іншому вигляді овоч негативно не впливає на роботу щитовидної залози. Сміливо варіть, тушкуйте, запікайте і маринуйте овоч, адже в капусті міститься багато корисних мікроелементів, які необхідні для роботи інших органів.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Продукти, які руйнують щитовидку: медики оголосили повний список

Сіль

Надмірне вживання солі в цілому шкідливо для організму, зокрема, для щитовидки. Тому медики рекомендують зменшити в раціоні кількість продуктів, які містять приховану сіль: хліб, соуси, напівфабрикати, тощо. А якщо вже і солите їжу, то краще недосоліть, ніж пересоліть.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Людям, у яких вже є певні проблеми з щитовидкою, рекомендується виключити з раціону одночасне вживання продуктів, багатих клітковиною, горіхи, соєве борошно, рафіновану олію, а також персики, груші і шпинат.

Раніше повідомлялося, яким негативним чином коронавірус впливає на здоров'я серця.

Головне