На стан наших органів найбільшою мірою впливає режим харчування. Деякі продукти можуть погіршувати перебіг багатьох хвороб і шкодити нам, поки ми самі цього не підозрюємо. Дуже важливим органом є підшлункова залоза, однак, не всі стежать за її станом, а коли починаються серйозні проблеми, то вже доводиться пити гормони. Медики назвали продукти, які фактично руйнують щитовидку, тому якщо ви не хочете найближчим часом опинитися на прийомі у гастроентеролога, тоді вже сьогодні перегляньте свій раціон.
Водорості і морська капуста
У водоростях міститься велика кількість йоду, який нам дуже необхідний, а джерел його наявності не так вже й багато. При гіпертиреозі, коли гормони щитовидки досягають верхньої межі норми, від водоростей варто відмовитися, щоб уникнути гіперактивності залози.
Риба
Йдеться не про всю рибу, а тільки про тунця і скумбрію. У цих сортах риби міститься велика кількість ртуті, яку поглинає і накопичує щитовидна залоза. Вживання такої риби збільшує ризик виникнення тиреоїдиту, хвороби, при якій імунна система атакує щитовидну залозу, прискорюючи її руйнування.
Капуста
У капусті містяться специфічні речовини, які впливають на здатність щитовидки переробляти йод. Мається на увазі свіжа капуста. У будь-якому іншому вигляді овоч негативно не впливає на роботу щитовидної залози. Сміливо варіть, тушкуйте, запікайте і маринуйте овоч, адже в капусті міститься багато корисних мікроелементів, які необхідні для роботи інших органів.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Сіль
Надмірне вживання солі в цілому шкідливо для організму, зокрема, для щитовидки. Тому медики рекомендують зменшити в раціоні кількість продуктів, які містять приховану сіль: хліб, соуси, напівфабрикати, тощо. А якщо вже і солите їжу, то краще недосоліть, ніж пересоліть.
Людям, у яких вже є певні проблеми з щитовидкою, рекомендується виключити з раціону одночасне вживання продуктів, багатих клітковиною, горіхи, соєве борошно, рафіновану олію, а також персики, груші і шпинат.
Раніше повідомлялося, яким негативним чином коронавірус впливає на здоров'я серця.