Мікрохвильова піч - побутовий прилад, без якого більшість людей не уявляє свого життя. У мікрохвильовці не тільки розігрівають їжу, але і готують в ній різні страви. Однак, не всі продукти безпечно поміщати в мікрохвильовку. Справа в тому, що при такому розігріві деякі продукти змінюють свої хімічні властивості і стають шкідливими для здоров'я.
За словами медиків, в мікрохвильовій печі категорично не можна гріти все, що містить поліненасичені жирні кислоти. Рафіновані олії окислюються і перетворюються в канцероген. Тому не треба намагатися в мікрохвильовці смажити насіння, або, наприклад, яловичину, в якій при нагріванні руйнуються білки та жири.
Якщо помістити в мікрохвильову піч зелень і коренеплоди: шпинат, петрушку, селеру, щавель, буряк, редис, моркву, що містять нітрати, то вони при нагріванні почнуть виділяти нітрозамін, який дуже токсичний.
Забудьте про розігрів у мікрохвильовці грудного молока та дитячих сумішей. При нагріванні ненасичені кислоти, які в них містяться, видозмінюються, а всі корисні бактерії гинуть.
Дієтичні напої з замінниками цукру після підігріву в мікрохвильовці стають справжньою отрутою, і якщо такий напій вип'є дитина, то вона швидше за все отруїться.
Ягоди і фрукти після розморожування або підігріву в мікрохвильовці втрачають вітамін С. Своїх корисних властивостей позбуваються і розігріті овочі та каші.
Раніше повідомлялося, як приготувати у мікрохвильовій печі легкий і повітряний чізкейк всього за пару хвилин.