Тістечко з апельсина і манки: рецепт популярного італійського десерту нашвидкуруч

Автор: Шевченко Лилия

Цей ароматний цитрусовий десерт – одна з найпопулярніших страв в Італії. Готується таке тістечко дуже просто, а в якості начинки для нього беруть стиглі апельсини і манну крупу. Спробуйте, ви не будете розчаровані!

Тістечко з апельсина і манки: рецепт популярного італійського десерту нашвидкуруч - today.ua

Тістечко з манки і апельсинів

Для тіста:

  • 400 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 150 мл молока
  • 3 ст. л. цукру
  • 2 ч. л. дріжджів
  • щіпка солі

Для начинки:

  • 2 апельсина (1 лимон, 1 апельсин)
  • 2 ст. л. манної крупи
  • 300 г цукру
  • 0,5 ч. л. меленої кориці

Трохи підігрійте молоко, додайте цукор і дріжджі. Перемішайте і залиште в теплому місці на 15 – 20 хвилин. Змішайте борошно, розм'якшене вершкове масло і сіль. Розітріть суміш руками до стану дрібної крихти. Влийте молоко з дріжджами і замісіть тісто. Залиште на годину, щоб підійшло.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Цитрусові добре вимийте і проварити в киплячій воді 1 хвилину. Розрізати плоди на часточки, видаліть кісточки. М'якоть разом з шкіркою пропустіть через м'ясорубку. Змішайте з цукром і манкою.

Тістечко з апельсина і манки: рецепт популярного італійського десерту нашвидкуручТісто розкачайте в тонкий прямокутник. Розріжте ножем на чотири однакових прямокутника. Два з них залиште цілими, на них викладіть начинку. Інші квадрати наріжте смужками, як показано на фото. Накрийте нарізаними квадратами начинку і переплетіть смужки.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини. Готові тістечка з манкою і апельсинами посипте цукровою пудрою, змішаною з корицею.

Приготуйте також приготувати десерт Тірамісу в домашніх умовах. Це ще одне блюдо італійської кухні, яке прославилось на весь світ.

Головне