Today.ua

Під горілку огірок - ниркам кінець: названа найнебезпечніша закуска до алкоголю

Горілку не можна закушувати ні маринованими огірками (оцет для роздратованого шлунка зовсім не товариш), ні салом. Гастроентерологи попереджають, що мариновані огірки в поєднанні з алкоголем дають зайве навантаження на печінку, можуть призводити до небезпечних для здоров'я наслідків.

На думку лікарів, горілку прийнято заїдати холодцем, оселедцем з відварною картоплею, грибочками. Відмінно підійдуть квашена капуста і солоний огірочок, вони допоможуть відновити водно-сольовий баланс.

Нагадаємо, і свіжа, і квашена капуста містить "вітамін U" (метил-метіонін-сульфоніл, або метіонін), який перешкоджає розвитку виразки і загоює слизову оболонку шлунка.

Медики пояснили, що якщо часто віддавати перевагу маринованим або гострим закускам, це може призвести до гастритів, ерозії, виразки. Також ці захворювання можуть проявитися після одноразового, але дуже щільного застілля з цими продуктами. Особливо ризикують ті, у кого раніше вже було запалення шлунково-кишкового тракту, ерозія або виразка.

Раніше дієтологи назвали алкогольні напої, які не заважають схудненню. Зазначимо, що горілка, віскі, текіла і інші міцні напої хоч і позбавлені цукру, але за рахунок високого градуса шкодять зниженню ваги. В 50 г горілки — близько 120 калорій, в тій же дозі віскі — ще трохи більше, близько 130 калорій. І далеко не всі обмежуються цими невеликими кількостями — а парочка стопок дасть вже досить відчутні 250 калорій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ