Під горілку огірок - ниркам кінець: названа найнебезпечніша закуска до алкоголю

Автор: Міхєєнко Наталія

Горілку не можна закушувати ні маринованими огірками (оцет для роздратованого шлунка зовсім не товариш), ні салом. Гастроентерологи попереджають, що мариновані огірки в поєднанні з алкоголем дають зайве навантаження на печінку, можуть призводити до небезпечних для здоров'я наслідків.

Під горілку огірок - ниркам кінець: названа найнебезпечніша закуска до алкоголю - today.ua

На думку лікарів, горілку прийнято заїдати холодцем, оселедцем з відварною картоплею, грибочками. Відмінно підійдуть квашена капуста і солоний огірочок, вони допоможуть відновити водно-сольовий баланс.

Нагадаємо, і свіжа, і квашена капуста містить "вітамін U" (метил-метіонін-сульфоніл, або метіонін), який перешкоджає розвитку виразки і загоює слизову оболонку шлунка.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Медики пояснили, що якщо часто віддавати перевагу маринованим або гострим закускам, це може призвести до гастритів, ерозії, виразки. Також ці захворювання можуть проявитися після одноразового, але дуже щільного застілля з цими продуктами. Особливо ризикують ті, у кого раніше вже було запалення шлунково-кишкового тракту, ерозія або виразка.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Раніше дієтологи назвали алкогольні напої, які не заважають схудненню. Зазначимо, що горілка, віскі, текіла і інші міцні напої хоч і позбавлені цукру, але за рахунок високого градуса шкодять зниженню ваги. В 50 г горілки — близько 120 калорій, в тій же дозі віскі — ще трохи більше, близько 130 калорій. І далеко не всі обмежуються цими невеликими кількостями — а парочка стопок дасть вже досить відчутні 250 калорій.

Головне