Омлет зіпсують три інгредієнти: що не можна додавати в яєчну суміш

Автор: Леся Ловіцька

Омлет здається однією із найпростіших страв, але деякі господині псують його непотрібними добавками. Названо три інгредієнти, яким немає чого робити у складі.

Омлет зіпсують три інгредієнти: що не можна додавати в яєчну суміш - today.ua

Досвідчені кухарі акцентували увагу на тому, що у класичному омлеті не повинно бути молочних продуктів. Молоко та вершки надають омлету дивну рідку текстуру, яка не завжди піднімається на сковороді. До того ж, додавання молочки надає страві специфічного присмаку та змінює запах.

Багато господарки смажать омлет на вершковому маслі, вважаючи, що воно більше підходить для термічної обробки. Однак при високій температурі масло горить і псує запах і смак. Оптимально використовувати оливкову олію, також підходить соняшникова та деякі інші види. Важливо, щоб вони були рафіновані.

Чому омлет опадає під час приготування

У яєчну суміш зазвичай додають помідори, зелену цибулю, а також багато зелені. Підійдуть петрушка, кріп, базилік, майоран та розмарин. Також можна використовувати спеціальні приправи для омлету, гриби та будь-які види м'яса.

Популярні зараз

Європа готується до повномасштабної війни з Росією: Орбан розповів, де буде місце Угорщини

Росія застосувала у Харківській області нову потужну електронну зброю

У Повітряних силах ЗСУ назвали способи захистити Харків від ударів росіян

Евакуацію з Вовчанська терміново зупинено: що відбувається в одній із найгарячіших точок війни

Пишний омлет готується з однієї сторони, якщо використовується водяна баня. На сковороді його зазвичай перевертають, щоб страва отримала апетитну скоринку.

Щоб омлет не осідав, потрібно дотриматися температурного режиму. Спочатку потрібно використовувати середній вогонь, а потім поступово зменшувати його. На сильному вогні білок запечеться і не встигне піднятися. Спершу потрібно протримати омлет під кришкою протягом 4-5 хвилин, а потім зняти її.

Омлет зіпсують три інгредієнти: що не можна додавати в яєчну суміш

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Якщо ви все ж таки додаєте в яєчну суміш молоко, воно має бути теплим. Холодне молоко призведе до того, що омлет "впаде".

Раніше повідомлялося, як приготувати італійський омлет з болгарським перцем та зеленню.