Оладки — найкраща страва на сніданок, яка готується дуже швидко і просто. З настанням весни особливо популярними стають кабачкові оладки. Цю сезонну страву люблять і дорослі, і діти. Будь-яка господиня впорається з приготуванням таких оладок, а ми вам розповімо, як зробити їх ніжними всередині, і з апетитною золотистою скоринкою зовні.
Рецепт кабачкових оладок
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне - 200 г
- Кабачок - 800 г
- Розпушувач тіста- 1 ч. л.
- Яйця - 2 шт
- Зелень, сіль, перець - за смаком
Для початку потрібно підготувати кабачки. Почистіть їх, натріть, і складіть в миску. Через 10-15 хвилин злийте рідину, що утворилася, додайте у кабачок нарізану зелень, сіль, перець, залийте все збитими яйцями і ретельно перемішайте.
Візьміть борошно і додайте в нього чайну ложку розпушувача для тіста. Засипте в натерті кабачки і добре перемішайте. Тісто для оладок готове, можна приступати до смаження.
Смажте оладки на маленькому вогні до золотистої скоринки, по 2-3 хвилини з обох сторін, без кришки. Після обсмажування бажано викласти оладки на серветку, щоб прибрати зайву олію.
Для отримання більш пишних оладок додайте в тісто пару ложок густого йогурту або жирної сметани, а для пікантності і аромату можна натерти твердий сир.
Подавайте готові кабачкові оладки зі сметаною! Смачного!
Раніше повідомлялося, який інгредієнт робить оладки не гумовими, а пишними і ніжними.