Оладки виходять пишними і тануть у роті: про який секрет повинні знати господині

Автор: Лобанова Єлизавета

Оладки на сніданок - відмінне рішення для родини. Страва складається з простих інгредієнтів, готується швидко, а виходить ситною та смачною. Але не завжди оладки виходять такими, якими ми пам'ятаємо з дитинства - пишними і м'якими. Якщо ваші оладки гумові, а всередині сирі, значить ви допустили головну помилку - погасили соду оцтом, що в цьому рецепті неприпустимо.

Оладки виходять пишними і тануть у роті: про який секрет повинні знати господині  - today.ua

Рецепт пишних оладок

Інгредієнти:

  • кефір — 500 мл
  • яйця — 1 шт.
  • цукор — 1,5 ст. л.
  • ванільний цукор — 1 пакетик
  • сіль — 0,5 ч. л.
  • борошно — 450 г.
  • сода — 0,5 ч. л.

Щоб оладки вийшли повітряними, потрібно замісити тісто з бульбашками. Для цього всі інгредієнти повинні бути теплими. Кефір можна підігріти в мікрохвильовій печі, а яйця розігріти в теплій воді з-під крана.

Тепер змішуємо в мисці кефір, яйце, цукор, сіль і ванільний цукор. Борошно просіваємо і поступово додаємо в миску з тістом.

Оладки виходять пишними і тануть у роті: про який секрет повинні знати господині

Популярні зараз

Стали відомі ключові деталі “мирного плану“ Трампа, - The Telegraph

Українців закликають відмовлятись від пенсії у 60 років

Тепер важливий момент! Соду не потрібно гасити оцтом, і її не можна просто кинути в тісто. Для ніжних і пишних оладок змішайте соду з борошном в столовій ложці і просійте через сито в тісто. Залишилося все гарненько перемішати і можна смажити оладки.

Поки оладки на сковороді, не треба весь час помішувати тісто, так воно втрачає свій об'єм. Смажте оладки на середньому вогні до золотистої скоринки.

Готову страву викладаємо на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.

Деякі господині додають в оладки дрібно нарізані яблука або ягоди. Можете і ви для смаку додати якісь інгредієнти в тісто, або полити готову страву варенням або медом.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Також ви можете приготувати на сніданок вареники з сиром. Цю страву можна заморозити, і коли захочеться, в будь-який момент порадувати себе смачними варениками.

Головне