Today.ua

Одному з полонених українських моряків ампутували пальці на руці, - ВМС

Двоє українських моряків, захоплених росіянами у Керченській протоці, отримали важкі поранення. Про це розповіла радник командувача ВМС Вікторія Христенко в ефірі одного з телеканалів.

Так, за її словами, у одного з моряків, яких захопили російські прикордонники в Азовському морі, важке поранення ніг.

"На жаль, жодного відео, жодного підтвердження про характер поранень не отримали наші консули офіційно, крім того, що начебто поранених відвідав омбудсмен Москви", - наголосила Христенко.

Вона також повідомила, що моряк, у якого дуже тяжке поранення ніг, пересувається на милицях. Ще одному моряку, за словами Христенко, ампутували пальці рук.

"Те, що він пересувається на милицях, ні про що не говорить. Ми не бачимо його поранень, і що там було зроблено, яка операція в ізоляторі. У одного з хлопців травматична ампутація пальців кисті", - повідомила Христенко.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що українські консули відвідали поранених моряків, яких утримують у московському СІЗО.

Як відомо, 25 листопада під час планового переходу з порту Одеси в порт Маріуполя прикордонний корабель РФ протаранив буксир Військово-морських сил України. Київський районний суд Сімферополя заарештував на 2 місяці весь екіпаж, який затримали в Керченській протоці за нібито "незаконний перетин кордону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ