“Нереальна смакота“: Ольга Сумська поділилася фірмовим рецептом пирога зі сливами

Автор: Леся Ловіцька

Ольга Сумська поділилася фірмовим рецептом пирога зі сливами. Народна артистка України закликала шанувальників побалувати себе смачним осіннім десертом.

“Нереальна смакота“: Ольга Сумська поділилася фірмовим рецептом пирога зі сливами - today.ua

Зірка серіалу "Кріпосна" багато працює, але у вільні моменти любить радувати рідних випічкою власного приготування. 57-річна Ольга Сумська у вихідний приготувала сливовий пиріг. Сезон цих фруктів якраз у розпалі.

"Маю трохи часу та натхнення… Сьогодні спекла для сім'ї фірмовий пісочний пиріг зі сливами! Нереальна смакота!" – зазначила теледіва.

Інгредієнти:

  • 700 г слив, які мають покрити тісто;
  • 4 склянки просіяного пшеничного борошна;
  • 4 яйця;
  • 200 г вершкового масла;
  • 1,5 склянки цукру;
  • пакетик ванільного цукру;
  • 1,5 ч. л. розпушувача чи соди;
  • 1 ст. л. лимонного соку.

Приготування

Відокремте жовтки від білків і поставте білки у холодильник. Збийте жовтки з 0,75 склянки цукру. Натріть на тертці охолоджене вершкове масло, додайте розпушувач (або соду), погашений чайною ложкою лимонного соку, і борошно. Замісіть тісто, воно не повинно липнути до рук.

Популярні зараз

“Податок на Forbes“: доларових мільярдерів хочуть змусити віддати 2% від їхніх статків

В Україні виник дефіцит досвідчених фахівців: названі найбільш затребувані професії

У квітні на виплату пенсій виділено меншу суму коштів, ніж у березні: названо причину скорочення фінансування

В Україні прогнозують шалені ціни на фрукти: цьогорічний врожай частково втрачено через нічні заморозки

Сформуйте кульку тесту та поставте в холодильник на 10-15 хвилин. Окремо збийте білки до піків, поступово вводячи цукор, який злишився, і чайну ложку соку. Повинна вийти стійка густа маса. Покладіть яєчну суміш у холодильник.

Промийте сливи і протріть рушником. Їх потрібно почистити від кісточок на розрізати навпіл. Розкачайте тісто на пергаменті, викладіть на нього шматочки слив та поставте у духовку на 20-30 хвилин. Випікайте за температури 160 градусів.

Потім пиріг потрібно дістати, покрити збитими білками та повернути в духовку ще на 5-7 хвилин. Готовий сливовий пиріг слід нарізати, поки він теплий.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Ольга Сумська (@olgasumska)

Ольга Сумська показала кумедні фото, на яких вона разом із чоловіком Віталієм Борисюком ласувала пирогом.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Що вам сказати... Це суперсмак. Можна ковтнути язика. До речі, цей пиріг можна готувати з вишнями, з яблуками, абрикосами. Було б бажання!" - зазначила актриса. 

Раніше Ольга Сумська поділилася рецептом соковитого пирога з персиками та яблуками.