Яблучний пиріг – десерт, що не залишить байдужим нікого. А рецептів яблучних пирогів – майже стільки, скільки й господинь. І єдине, що багатьох стримує від щоденного приготування такого пирога – це потреба місити тісто. Багатьом така процедура видається марудною і трудомісткою. Проте, щоби приготувати смачний яблучний пиріг, зовсім не обов'язково замішувати тісто.
Рецептом насипного яблучного пирога, який дуже популярний в Болгарії, поділилась відома кулінарка Лілія Цвіт. А ми собі дозволили назвати цей пиріг "Недільним", адже сьогодні неділя, і саме час побалувати своїх домочадців такою смакотою. Тим більше, що зараз якраз яблучний сезон, і яблук цьогоріч, попри війну, в Україні вродило дуже рясно.
Інгредієнти на форму 18х18 см:
- Борошно - 1 склянка (140 г)
- Цукор - 3/4 склянка (140 г)
- Манка - 1 склянка (160 г)
- Розпушувач - 2 ч. л.
- Ванільний цукор - 1 упаковка (16 г)
- Яблука - 1,5 кг неочищених (тертих близько 1200 г)
- Кориця - 1 ч. л.
- Масло вершкове - 100 г
Рецепт приготування
- В окремому посуді слід змішати всі сухі інгредієнти: борошно, цукор, манку, розпушувач і ванільний цукор. Усе – крім кориці, бо кориця піде до яблук.
- Чистимо від шкірки і натираємо яблука. Додаємо до них корицю та перемішуємо.
- Далі дно форми для випічки вистеляємо пергаментом та змащуємо його маслом.
- Суху суміш ділимо на 4 частини, а яблука з корицею – на три.
- Після цього на дно форми насипаємо одну частку сухої суміші і викладаємо на неї частку яблук. Так повторюємо тричі. Верхнім має бути шар сухої суміші. Ось на цей верхній шар натираємо на тертці охолоджене масло. І все – можна ставити в духовку.
Але є одна особливість! Цей пиріг треба ставити в холодну духовку. По мірі прогрівання духовки суха суміш просякне яблучним соком і маслом. Це зробить її м'якою і пухкою. А сам пиріг добре пропечеться. Час випікання – одна година.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Здається, від запаморочливого запаху яблук і кориці почали прокидатись навіть завзяті сплюхи, а отже, недільний ранок із таким пирогом неодмінно буде вдалим.
Нагадаємо, можна також спробувати приготувати шарлотку без цукру на листковому тісті.