Чай - це один з найпопулярніших гарячих напоїв у всьому світі. Але мало хто знає, що, здавалось би, корисний та натуральний напій може нашкодити здоров'ю. Для того, щоб уникнути цього і отримувати від чаю виключно користь, треба знати про те, з чим його не можна поєднувати.
Так, існує низка продуктів, які не можна додавати в чай, тому що вони втрачають свої поживні властивості, а значить не приносять організму жодної користі.
Зокрема, за словами вчених, в гарячий чай не можна додавати цукор. Він уповільнює метаболізм, а також провокує розвиток онкологічних захворювань.
Не радять додавати в цей напій і лимон, тому що висока температура вбиває в корисних цитрусових всі їхні властивості - крім кислуватого смаку ви нічого не отримаєте.
В чаї є природні антиоксиданти, які необхідні нашому організму для боротьби з різними захворюваннями, однак якщо ви звикли додавати молоко в цей напій, тоді їхня кількість зменшується, адже кальцій заважає засвоєнню цих речовин.
В гарячий чай також не слід додавати мед, тому що при високій температурі він перетворюється на канцероген - шкідливе для здоров'я поєднання.
Нагадаємо, раніше ми розповіли про лікарські трави, які слід додавати в чай, щоб зміцнити імунітет.