Всі ми ще з дитинства пам'ятаємо, що часник - це вкрай корисний продукт, який здатний активно боротись з вірусами та бактеріями. Однак це далеко не єдина "функція" гострого овоча.
Часник дійсно може підсилювати захисні сили нашого організму. Крім того, він благотворно впливає на серце, судини, печінку, шкіру.
5 причин, чому варто вживати в їжу часник
- В часнику міститься аденозин, який перешкоджає утворенню згустків крові. Якщо часник дрібно нарізати і залишити на 10 хвилин, утворюється речовина алліцин, що надає на кровоносні судини могутню стимулюючу дію. В результаті забирається напруга стінок артерій і вен, знижується тиск.
- При регулярному вживанні часнику можна знизити рівень холестерину.
- Свіжий часник допомагає при шлунково-кишкових інфекціях, вбиває патогенні віруси або бактерії в кишечнику, не шкодячи при цьому кишковій флорі. Часник здатний також захищати від розвитку грибкових інфекцій.
- Часник оздоровлює порожнину рота. Щоб не було карієсу і хвороб пародонту, варто включити цю пряність в свій раціон.
- Свіжий позбавляє від закрепів і метеоризму, а селен у складі часнику захищає печінку від токсинів.
Нагадаємо, раніше було названо ТОП-5 найкорисніших продуктів для чоловічого здоров’я.