Today.ua

Не відмовляйтесь від гостренького: 5 причин їсти часник

Всі ми ще з дитинства пам'ятаємо, що часник - це вкрай корисний продукт, який здатний активно боротись з вірусами та бактеріями. Однак це далеко не єдина "функція" гострого овоча.

Часник дійсно може підсилювати захисні сили нашого організму. Крім того, він благотворно впливає на серце, судини, печінку, шкіру.

5 причин, чому варто вживати в їжу часник

  1. В часнику міститься аденозин, який перешкоджає утворенню згустків крові. Якщо часник дрібно нарізати і залишити на 10 хвилин, утворюється речовина алліцин, що надає на кровоносні судини могутню стимулюючу дію. В результаті забирається напруга стінок артерій і вен, знижується тиск.
  2. При регулярному вживанні часнику можна знизити рівень холестерину.
  3. Свіжий часник допомагає при шлунково-кишкових інфекціях, вбиває патогенні віруси або бактерії в кишечнику, не шкодячи при цьому кишковій флорі. Часник здатний також захищати від розвитку грибкових інфекцій.
  4. Часник оздоровлює порожнину рота. Щоб не було карієсу і хвороб пародонту, варто включити цю пряність в свій раціон.
  5. Свіжий позбавляє від закрепів і метеоризму, а селен у складі часнику захищає печінку від токсинів.

Нагадаємо, раніше було названо ТОП-5 найкорисніших продуктів для чоловічого здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ