Сало - корисний продукт, що має унікальні властивості. Але не все сало можна вживати в їжу. Науковці розповіли, від якого потрібно обов'язково відмовитися.
Сало - не лише популярний в Україні продукт, який можна зберігати роками, а й багатий на вітаміни та різні речовини, які сприятливо впливають на організм, зміцнюючи імунітет, захищаючи від раку, атеросклерозу та багато іншого.
Виділяється кілька видів приготування сала: сире солоне, копчене, смажене та варене. Так ось тільки перше можна вживати всім, тому що тільки сире солоне сало не втрачає своїх властивостей при приготуванні, зберігаючи всі вітаміни.
Найшкідливіше сало
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Найшкідливішим вважається смажене та копчене сало, оскільки містить масу канцерогенів. Вживання цього продукту призведе до численних захворювань, починаючи від панкреатиту та закінчуючи камінням у жовчному.
Не рекомендується вживати в їжу старе пожовкле сало, адже в ньому можуть бути токсини і канцерогени.
Скільки сала можна їсти за день?
Медики рекомендують їсти несолоне сире сало щодня по 1-2 шматочки приблизно по 20-25 грамів.
Нагадаємо, названо найшкідливішу олію - на ній краще не смажити.