Today.ua

“На розгляд президенту“: петиція з вимогою залишити Супрун набрала необхідну кількість голосів

Петиція з вимогою залишити Уляну Супрун на посаді очільниці Міністерства охорони здоров’я, яка була розміщена на сайті Президента України 5 червня, набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів. Тепер петицію має розглянути Володимир Зеленський та винести свій вердикт.

Автори петиції просять залишити Уляну Супрун керівником МОЗ та продовжити реалізацію стратегії реформування сфери охорони здоров’я. Також наголошується на тому, що команда Супрун почала безпрецедентні зміни в медицині, відмовившись від багаторічного підходу "лікування хвороб" на користь профілактики та превентивної медицини. У зв'язку з цим треба дозволити команді на чолі з Уляною Супрун продовжити трансформацію системи охорони здоров’я по затверджених планах до моменту відчуття незворотності процесів.


За словами депутата Сергія Лещенка, ймовірним кандидатом на пост глави МОЗ є ставленик Коломойського та колишній голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов.

Ще одним кандидатом на крісло Супрун був радник президента України з питань охорони здоров’я та власник клініки "Борис" Михайло Радуцький. Проте він відмовився від запропонованої посади.

Також з’явилася інформація про те, що пост глави МОЗ після відставки Уляни Супрун займе Олег Петренко, який зараз є головою Національної служби здоров’я України.

Нагадаємо, український правозахисник Семен Глузман заявив, що оголосить голодування під будівлею Офісу президента, якщо Уляна Супрун залишиться керувати МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ