Смажена картопля - одна з найулюбленіших страв українців. Вона досить швидко та просто готується, до того ж коштує зовсім недорого. При цьому, завдяки висококалорійності смаженої картоплі, нею буде дуже просто наїстись навіть крупному чоловікові. Однак саме через вміст великої кількості жирів та вуглеводів смажена картопля може бути шкідливою для організму, особливо якщо поєднувати її з певними продуктами.
Смажена картопля вважається вельми серйозним навантаженням для травної системи організму.
Якщо ви будете її їсти в поєднанні з м'ясом, організму доведеться дуже несолодко. Йому необхідно буде перетравлювати все і одночасно: жири, білки і вуглеводи, що, звісно, завдання не з легких. В результаті в кишечнику можуть виникнути застійні процеси, що супроводжуються бродінням.
Крохмаль, який також є в картоплі, категорично забороняється поєднувати з кислими продуктами. Це дуже сильно заважає процесу засвоєння крохмалю, тому одразу відмовтесь від ідеї подавати до столу смажену картоплю разом з квашеними овочами.
Також не рекомендується поєднувати смажену картоплю з алкогольними напоями. І калорійна страва, і алкоголь сильно "б'ють" по ниркам, а такий тандем стане подвійним навантаженням.
Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати картоплю в духовці без олії.