В зимовий період в раціоні у багатьох з'являються ферментовані продукти - бочкові огірочки, помідори і капуста. Вони не тільки покращують травлення і заповнюють дефіцит вітамінів, але і спалюють весь зайвий жир. Вчені довели, що схуднення на цих продуктах виявляється набагато ефективнішим багатьох дієт.
Процеси бродіння, які викликають у кишечнику квашені продукти, частково ферментують їжу, надаючи їй корисні властивості. Складні цукри і крохмаль розщеплюється до молочної кислоти і спиртів. При цьому стимулюється вироблення пробіотиків і ензимів. Така їжа набагато краще і легше засвоюється. При цьому нормалізується травлення, піднімається імунітет, знижується ймовірність запалень, сповільнюється старіння. Сидячи на цій дієті, ви будете менше нервувати і краще працювати головою.
Меню на тиждень на ферментативній дієті:
- Сніданок: каша темпі з ферментованої сої, салат з квашеної капусти, кава або чай;
- Ланч: бутерброд зі злакового хліба і сиру, квашений огірочок, зелений чай;
- Обід: суп-місо, пара шматочків злакового або житнього хліба, чай;
- Полуденок: пара фруктів, сир;
- Вечеря: каша-тамарі (ферментовані боби), бочковий помідор, йогурт або кефір.
Крім квашених овочів до складу дієти для схуднення повинні входити йогурти, кефір, чайний гриб, соєвий соус, яблучний оцет. Будь-який розсіл приносить організму масу користі, і не тільки під час похмілля.
Раніше повідомлялося про користь безглютенової дієти для схуднення, яка не містить в собі высококалорійні продукти.