Євген Комаровський, найвідоміший педіатр України та кандидат медичних наук, розвінчав міф про яєчну шкарлупу в якості додаткового джерела кальцію для організму людини. Інформацію про яєчну шкарлупу Комаровський оприлюднив на своїй сторінці в Instagram.
Комаровський наголосив, що перемелена яєчна шкаралупа в поєднанні з лимонною кислотою є сумнівним джерелом кальцію, хоч вона і дійсно не несе шкоди для здоров'я.
Шкаралупа від варених яєць, за словами Комаровського, дійсно безпечна, але при цьому безглузда в якості джерела кальцію. Справа в тому, що кальцій, щоб потрапити в обмін речовин, повинен надійти в організм у вигляді розчинної солі, а в шкаралупі він міститься у вигляді нерозчинного з'єднання.
Якщо вже на те пішло, додав Комаровський, то можна розчинити отриманий порошок, подрібнивши яєчну шкаралупу, але тоді лимонною кислотою можна серйозно пошкодити слизову. Педіатр зазначив: за необхідності дитині можна давати глюконат або карбонат кальцію. Існує безліч препаратів кальцію, які є корисними та ефективними.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Як відомо, існує міф, що яєчна шкаралупа - це ідеальне джерело кальцію, який легко засвоюється організмом. Крім того, шкаралупа на 90% складається з карбонату кальцію. Однак останнім часом все більше медиків спростовують міф про користь яєчної шкаралупи, рекомендуючи не включати її в раціон дитини або дорослої людини.
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:Також варто відзначити, що шкаралупу часто використовують як добриво для землі.
Нагадаємо, раніше Комаровський попередив батьків про небезпечні для дітей предмети і речовини, які є в кожному будинку.