Today.ua

Медики розповіли, чи можна схуднути за допомогою масажу

Медики рекомендують боротися із зайвою вагою за допомогою лімфодренажного масажу, який приводить у тонус і тіло, і дух. Цей вид масажу ефективно бореться з набряками, які провокують збільшення параметрів, в'ялість шкіри, целюліт, нездоровий колір обличчя. З його допомогою також можна швидко вивести з організму токсини та схуднути на декілька кілограм.

Лімфодренажний масаж виконується по ходу лімфатичних судин плавними рухами рук в напрямку знизу-вгору. В процесі його виконання тиск надає лімфі прискорення, завдяки чому вона все ж долає перешкоди, які їй не по силах в спокійному стані, і біжить далі, звільняючи клітини від токсичних відходів і насичуючи корисними речовинами. Простіше кажучи, лімфодренаж ─ потужний важіль, щоб перезапустити обмін речовин.

Техніка виконання масажу ─ ручна або апаратна ─ дає релаксуючий ефект такої сили, що можна заснути прямо на масажному столі ─ заспокійливий ефект чудово діє на нервову систему. Характер масажу при цьому досить щадний, і це пояснюється тим, що його завдання ─ м'яко впливати на судини, які вимагають делікатного ставлення.

Щоб досягти мінімального ефекту схуднення, рекомендується пройти курс лімфодренажного масажу з 10-12 сеансів, а після - повторювати курс кожні 2-3 місяці.

Масаж неймовірно корисний, але все ж є випадки, коли робити його не рекомендується ─ це вагітність, активні інфекції та пухлинні процеси в організмі, пошкодження шкірних покривів.

Лімфодренажний масаж для схуднення можна робити самостійно в домашніх умовах. Для цього потрібно на чисте тіло тонким шаром на проблемні зони нанести мед. Починайте поступово розтирати й масажувати шкіру по напрямку до серця, розтирайте, розминайте з середньою інтенсивністю, поки весь мед з тіла не залишиться на ваших руках. Приділяйте кожній ділянці тіла як мінімум 15-20 хвилин. Після масажу змийте мед теплою водою і нанесіть антицелюлітний крем. Такий лімфодренаж рекомендується робити через день протягом двох тижнів. І, звичайно, його треба поєднувати з фізичними навантаженнями і правильним харчуванням.

Раніше дієтологи назвали 10 способів схуднення без дієт і спорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ