Today.ua

Медики застерігають від небезпечних новорічних продуктів

Напередодні Нового року багато людей намагаються їсти поменше. Але часто виявляється, що відразу переварити великий обсяг їжі важко. Тому медики не радять сідати за новорічний стіл голодним.

Лікарі відзначають, що перекус ще і попередить сп'яніння, яке наступає, якщо випити на порожній шлунок келих вина або чарку горілки.

За пару годин до застілля рекомендується з'їсти, наприклад, легкий салат з капусти і картопляне пюре.

Також полегшить травлення ферментний препарат, прийнятий перед початком новорічної трапези.

Тим часом медики поспішили назвати найнебезпечніші на новорічному столі продукти.

1. Майонез.

Майонез часто містить в собі хімічні інгредієнти, вкрай шкідливі для органів травлення. Медики радять звести до мінімуму використання покупного продукту і готувати для новорічного столу цей соус самостійно. Інша порада полягає в тому, щоб не вживати його постійно: з'ївши майонез у новорічну ніч, далі краще взяти паузу і дати шлунку відпочити.

2. Алкоголь.

Медики рекомендують прагнути до зменшення загального споживання алкоголю в період новорічної ночі. Переважно всього пити в новорічну ніч біле сухе вино. В іншому випадку організм отримає надмірну кількість вуглеводів, що негативно вплине на функції підшлункової залози та печінки.

3. Жирне м'ясо.

М'ясні новорічні страви неймовірно підступні: цей справжнє джерело калорій.

4. Консерви, ковбаси, нарізки.

Шпроти, ковбаса і нарізка поповнили список найпідступніших продуктів. Через високий вміст солі в цих продуктах в організмі затримується вода і підвищується вага. Хочете нарізку - спробуйте запекти буженину самостійно.

5. Мандарини.

Потрібно пам'ятати: у цитрусових висока кислотність, яка може погано впливати на шлунок. Мандарини також здатні спровокувати алергію.

Раніше в.о. голови МОЗ України Уляна Супрун розкритикувала новорічне меню українців і розповіла, як уберегтися від похмілля і швидкого сп'яніння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ