Today.ua

Луценко замітає сліди, знищуючи розслідування справи Майдану

Сергій Горбатюк, який керує управлінням спецрозслідувань Генеральної прокуратури України, звинуватив Генерального прокурора України Юрія Луценка у знищенні документів, пов'язаних з Революцією Гідності, яка відбулася на Майдані у 2014 році. Нагадаємо, Революція Гідності була боротьбою не тільки проти режиму Януковича, але і за цивілізаційний вибір народу, за майбутнє держави. Адже тільки незалежна держава є основою і запорукою безпеки, добробуту і розвитку кожного громадянина України.

Горбатюк стверджує, що тепер, коли Луценко ліквідував одне з відділень, стало практично неможливим далі вести справу Майдану. Таке рішення прийняв Генпрокурор Луценко своїм указом №39 від 8 серпня 2019 року.

Нагадаємо, 21 листопада Україна відзначатиме День Гідності та Свободи, який з'явився в календарі в 2014 році. Указом Президента України було вирішено щорічно присвятити 21 листопада відзначенню річниці двох революцій — Майдану 2004 року і Революції Гідності 2013 року.

Раніше Генерального прокурора Юрія Луценка звинуватили в незаконному втручанні у справу про купівлю бракованих бронежилетів. Стало відомо, що неякісні бронежилети, закуплені Міністерством оборони України, за наказом Луценка відправили на повторну експертизу. Але за словами прокурора Миколи Середи, який є процесуальним керівником у цій справі, таких підстав для цього не було, і Луценко незаконно втрутився у питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ