Вареники з картоплею - найпопулярніший варіант улюбленої багатьма українцями страви. Додаючи цибульку, грибочки та інші інгредієнти за смаком, цю страву можна перетворити у найсмачніший делікатес. Класичний варіант вареників займає чимало часу, адже потрібно приготувати окремо тісто, окремо начинку. Щоб зекономити час, пропонуємо вам швидкий і смачний рецепт лінивих вареників з картоплею, який за смаком не поступається звичним нам вареникам.
Рецепт лінивих вареників з картоплею
Інгредієнти
- Борошно - 6 великих ложок;
- Картопля- 5 шт;
- Яйце - 1 шт;
- Сіль і мелений перець - за смаком;
- Сметана - за смаком;
- Зелень для прикраси.
Спосіб приготування:
Чистимо та нарізаємо картоплю, ставимо варити на плиту.
Зі звареної картоплі робимо пюре. Розбиваємо в нього яйце, додаємо сіль, перець, усе добре перемішуємо. Засипаємо борошно і отримуємо картопляне тісто, з якого і будемо ліпити наші ліниві варенички.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Ліпимо вареники як зазвичай. Згортаємо тісто у ковбаску, ріжемо її на маленькі шматочки, які потім обвалюємо у борошні і кидаємо у киплячу воду.
Три хвилини варимо вареники у підсоленій воді, зливаємо на сито та викладаємо у тарілки, прикрасивши зеленню та сметанкою.
Можна підсмажити дрібно порізану цибульку і також додати її зверху на вареники.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати домашні вареники з творогом.