Голубці - одна з традиційних страв національної української кухні, яку кожна господиня готує по-своєму. Однак, приготування займає чимало часу. Для тих, кому ніколи годинами возитися на кухні, а порадувати своїх близьких дуже хочеться, є безпрограшний варіант - ліниві голубці. Представляємо до вашої уваги рецепт, який можете взяти собі на замітку, щоб порадувати близьких і коханих.
Рецепт лінивих голубців
Інгредієнти:
- Фарш м'ясний – 500 г
- Капуста білокачанна – 400 г
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Курячі яйця – 1 шт.
- Рис – 3 ст. л.
- Перець – 1 щіпка.
- Часник – 2 зубчики.
- Сметана для соусу - 200 г
- Сіль за смаком
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
- Для початку дрібно нарежте цибулю і натріть на тертці моркву. Обсмажте овочі на сковорідці до напівготовності.
- Подрібніть капусту на тертці і додайте до цибулі і моркви. Тушкуйте 30 хвилин, після чого додайте в сковороду півсклянки води і спеції.
- Зваріть рис. Змішайте м'ясний фарш з яйцем, рисом і тушкованими овочами. Фарш посоліть і поперчіть.
- Тепер можете формувати голубці. Готові голубчики викладаємо на розігріту сковорідку і обсмажуємо на сильному вогні до рум'яної скоринки.
- Робимо соус. Для цього змішуємо сметану з подрібненими томатами. Заливаємо цією сумішшю голубці.
- Ставимо наші голубці в духовку на 40 хв при температурі 180 градусів.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати смачний домашній майонез для салатів та інших страв.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal