Молода кропива може знадобитись для приготування не тільки зеленого борщу, а і досить незвичної, однак дуже смачної закуски. Цю зелень можна обсмажити в клярі. Рецепт такої закуски є надзвичайно простим, а результат неодмінно порадує вас та всю родину.
Для приготування темпери з кропиви вам знадобляться наступні інгредієнти:
- листя молодої кропиви;
- борошно - 4 ст. л.;
- одне яйце;
- сіль, спеції (імбир, чорний перець, коріандр);
- холодна вода;
- рослинна олія.
Спочатку треба помити і обсушити листя кропиви.
Сотейник з великою кількістю рослинної олії поставьте на великий вогонь.
Популярні зараз
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Українські АЗС збільшили ціни на автогаз
Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу
Аналітики повідомили, як зміняться ціни на продукти харчування в Україні
Підготуйте кляр для кропиви. Для цього змішайте жовток, холодну воду і борошно. Додайте спеції і акуратно розмішайте. Кляр повинен мати консистенцію густої сметани.
Листя кропиви занурюйте по одному у кляр і смажте у фритюрі до золотистої скоринки.
Викладайте листя кропиви на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб позбутись зайвого жиру.
Таку закуску подають у гарячому вигляді, за бажанням можна доповнити її будь-якими соусами на свій смак.
Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт молодої картоплі в карамелі.