Кропива в клярі: покроковий рецепт незвичної закуски

Автор: Оксана Житнюк

Молода кропива може знадобитись для приготування не тільки зеленого борщу, а і досить незвичної, однак дуже смачної закуски. Цю зелень можна обсмажити в клярі. Рецепт такої закуски є надзвичайно простим, а результат неодмінно порадує вас та всю родину.

Кропива в клярі: покроковий рецепт незвичної закуски - today.ua

Для приготування темпери з кропиви вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • листя молодої кропиви;
  • борошно - 4 ст. л.;
  • одне яйце;
  • сіль, спеції (імбир, чорний перець, коріандр);
  • холодна вода;
  • рослинна олія.

Спочатку треба помити і обсушити листя кропиви.

Сотейник з великою кількістю рослинної олії поставьте на великий вогонь.

Популярні зараз

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Аналітики повідомили, як зміняться ціни на продукти харчування в Україні

Підготуйте кляр для кропиви. Для цього змішайте жовток, холодну воду і борошно. Додайте спеції і акуратно розмішайте. Кляр повинен мати консистенцію густої сметани.

Листя кропиви занурюйте по одному у кляр і смажте у фритюрі до золотистої скоринки.

Викладайте листя кропиви на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб позбутись зайвого жиру.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Таку закуску подають у гарячому вигляді, за бажанням можна доповнити її будь-якими соусами на свій смак.

Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт молодої картоплі в карамелі.

Головне