Today.ua

Коронавірус став заразніший на 30%: вчені зробили нове приголомшливе відкриття

Коронавірус охопив вже понад 12 млн осіб у всьому світі. Близько 80% людей, у яких виявлений COVID-19, переносять вірус або в легкій формі, або зовсім безсимптомно. Незважаючи на це, вчені провели нове дослідження, яке довело, що коронавірус, через чотири місяці від початку епідемії, став ще заразніший.

Зазначається, що тепер кожен інфікований може заразити ще чотирьох осіб, тоді як у березні медики говорили про ймовірність зараження одного-двох людей. Вчені медичної школи Гонконгу довели, що найпоширеніший на сьогодні штам коронавіруса став заразніший на 31% завдяки генетичній мутації. Даних про те, що вірус став більш смертельний, у експертів немає. Однак, те, що він стає небезпечніше, сумнівів немає.

У пацієнтів, які перехворіли коронавірусом, залишається все більше ускладнень, навіть якщо вони перехворіли у легкій формі. У людей виникають симптоми у вигляді надмірного згущення крові, порушується робота печінки, нирок і навіть мозку. Все частіше люди починаються скаржитися на сильну втому і сонливість після того, як перехворіють СOVID-19 (близько 88% пацієнтів - Ред).

У Китаї не приховують, що Гонконг входить в найсерйознішу фазу кризи охорони здоров'я. В країні фіксуються спалахи все нових і нових невідомих хвороб. Нещодавно стало відомо про появу вірусу свинячого грипу, який піддався мутації, і від якого ні в кого немає імунітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ