Today.ua

Конституційний суд прокоментував можливість зриву інавгурації Зеленського

Конституційний суд України дав роз'яснення щодо інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського. Про це прес-служба суду написала у своєму Facebook.

У КСУ проінформували, що приведення президента України до присяги здійснює голова Конституційного суду України.

"У зв’язку з численними зверненнями представників засобів масової інформації щодо питання участі голови Конституційного суду України в інавгурації новообраного президента України повідомляємо таке. Відповідно до частини другої статті 104 Конституції України, приведення президента України до присяги здійснює голова Конституційного суду України", - йдеться в повідомленні.

У КСУ додали, що 25 квітня 2019 року було ухвалено заяву зборів суддів Конституційного суду України щодо приведення новообраного президента до присяги.

"Висловлюючи глибоку занепокоєність щодо поширення інформації про можливий зрив інавгурації президента України та її маніпулятивного використання, судді Конституційного суду України відповідально заявляють, що з боку Конституційного суду України не виникне жодних перешкод у здійсненні процедури приведення новообраного президента України до присяги відповідно до статті 104 Конституції України", - зазначили у КСУ.

Нагадаємо, за словами спікера Верховної Ради Андрія Парубія, питання про призначення дати прийняття присяги новообраним президентом Володимиром Зеленським парламент розгляне під час пленарного засідання у четвер, 16 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ