Під час епідемій всі прагнуть якомога сильніше зміцнити свій імунітет, вживаючи в їжу продукти, що мають бактерицидну і противірусну дію. Найбільш популярними продуктами, які останніми місяцями змітаються з полиць магазинів з шаленою швидкістю, стали імбир і часник. Однак, не варто перебільшувати з їх вживанням, адже деяким людям їсти ці продукти у великій кількості небезпечно для здоров'я.
Наприклад, часник протипоказаний людям з підвищеною кислотністю шлунка. Він також здатен спровокувати печію, і заборонений людям з хворобами нирок і печінки. Не рекомендується їсти багато часнику в період вагітності та годування груддю. Також цей продукт розріджує кров, і може спровокувати кровотечу. Безумовно, якщо ви будете вживати 1 зубчик часнику в день, то шкоду собі ви не зробите. Але якщо у вас є хронічні гастрити або коліти, а ці захворювання зараз є у багатьох, то від щоденного вживання часнику краще відмовитися.
Імбир також має здатність прискорювати кровообіг, тому при проблемах зі згортанням крові, навіть в якості профілактики, цим продуктом краще не зловживати. Імбир можна їсти і на пізніх термінах вагітності і під час лактації. Не варто забувати, що у багатьох може бути і алергія на імбир, особливо в поєднанні з медом і лимоном. Алергія на імбир може супроводжуватися висипом на шкірі, її сухістю. В такому разі про цей продукт краще забути.
Часник з імбиром не єдині джерела вітамінів, тому не потрібно насильно пити літрами імбирний чай і їсти по 10 зубчиків часнику. Все має бути в міру. Адже те, що корисно в малих дозах, у великій кількості може нашкодити.
Популярні зараз
В Україні заборонять небажані дзвінки на мобільні телефони
Hyundai представив новий електричний кросовер IONIQ 9
Депутати ухвалили законопроєкт про безпеку в школах
Військовий аналітик помітив цікаву деталь у новому відео Путіна: “Не може поворухнути руками“
Раніше повідомлялося, який напій потрібно пити щодня для профілактики вірусних захворювань.