Вранці мало кому хочеться довго поратися із випічкою. Спробуйте використати швидкий рецепт кексу на кефірі, який готується нашвидкуруч. Він відмінно поєднується з чаєм чи кавою.
Кекс на кефірі готується із найдоступніших інгредієнтів. Можна приготувати один великий або багато маленьких кексів - як вам більше подобається. Знадобляться такі продукти:
- 150 мл кефіру жирністю 2,5%;
- 150 г борошна;
- 100 г вершкового масла;
- яйце;
- 0,5 ч. л. харчової соди;
- 100 г цукру;
- дрібка солі;
- цукрова пудра для посипання.
Усі компоненти тесту мають бути кімнатної температури, тому їх потрібно заздалегідь дістати із холодильника. Вершкове масло повинне бути розм'якшеним, а не розтопленим. Духовку заздалегідь розігрійте до 180 градусів.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Змішайте яйце з цукром, після чого збийте їх міксером до однорідності. Додайте вершкове масло, трохи солі.
Борошно слід просіяти. Додайте в кефір соду, розмішайте - він повинен почати пінитися. Також можна використовувати розпушувач.
З'єднайте кефір з борошном та іншими інгредієнтами. У вас має вийти рідке однорідне тісто. Оптимально використовувати силіконові форми, які попередньо можна не змащувати олією.
Наповніть одну або багато форм тістом - не більше ніж на третину. Випікайте вироби до готовності – приблизно півгодини за температури 180 градусів.
Готовий кекс слід засудити, а потім присипати цукровою пудрою. Готово, приємного апетиту!
Нагадаємо, як приготувати кекс по-німецьки – традиційний святковий рецепт, який мало кого залишить байдужим.