Картопля - це продукт, який є, мабуть, найпопулярнішим серед українців. Рецептів приготування картоплі існує величезна кількість, тому всього з декількома інгредієнтами ви завжди зможете урізноманітнити свій раціон.
Сьогодні ми пропонуємо приготувати картоплю, запечену в "рукаві". Це дуже швидко, просто, а головне - неймовірно смачно!
Вам знадобляться наступні інгредієнти:
- картопля - 1 кг;
- часник - 5 зубчиків;
- рослинна олія - 4 ст. л.;
- сіль, спеції - за смаком.
Якщо картопля стара, її треба почистити. Якщо ж ви купили молоду картоплю, достатньо буде її ретельно вимити. Велику картоплю треба розрізати на чотири частини, середню - на дві, а невеличкі бульби можна взагалі не різати.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Покладіть картоплю у глибоку миску. Додайте сіль та улюблені спеції. Можна використовувати копчену паприку, сушені трави, суміш перців або спеціальну приправу для картопляних страв.
Часник пропустіть через прес і додайте до картоплі. Полийте все рослинною олією.
Ретельно перемішайте картоплю, щоб спеції, олія і часник рівномірно покривали всі шматочки.
Перекладіть картоплю в рукав для запікання, зав'яжіть з двох сторін. Пакет покладіть на деко та відправте в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте картоплю від 40 до 60 хвилин.
За 10 хвилинок до кінця приготування розріжте пакет, щоб отримати рум'яну скоринку.
Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати картопляну запікану з грибами.