Картопля в “рукаві“: простий рецепт смачного і бюджетного обіду

Автор: Оксана Житнюк

Картопля - це продукт, який є, мабуть, найпопулярнішим серед українців. Рецептів приготування картоплі існує величезна кількість, тому всього з декількома інгредієнтами ви завжди зможете урізноманітнити свій раціон.

Картопля в “рукаві“: простий рецепт смачного і бюджетного обіду - today.ua

Сьогодні ми пропонуємо приготувати картоплю, запечену в "рукаві". Це дуже швидко, просто, а головне - неймовірно смачно!

Вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;
  • часник - 5 зубчиків;
  • рослинна олія - 4 ст. л.;
  • сіль, спеції - за смаком.

Якщо картопля стара, її треба почистити. Якщо ж ви купили молоду картоплю, достатньо буде її ретельно вимити. Велику картоплю треба розрізати на чотири частини, середню - на дві, а невеличкі бульби можна взагалі не різати.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Покладіть картоплю у глибоку миску. Додайте сіль та улюблені спеції. Можна використовувати копчену паприку, сушені трави, суміш перців або спеціальну приправу для картопляних страв.

Часник пропустіть через прес і додайте до картоплі. Полийте все рослинною олією.

Ретельно перемішайте картоплю, щоб спеції, олія і часник рівномірно покривали всі шматочки.

Перекладіть картоплю в рукав для запікання, зав'яжіть з двох сторін. Пакет покладіть на деко та відправте в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте картоплю від 40 до 60 хвилин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

За 10 хвилинок до кінця приготування розріжте пакет, щоб отримати рум'яну скоринку.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати картопляну запікану з грибами.

Головне